mandag 26. oktober 2009

SKAMFULLT 2


For hver person som dør av svineinfluensaen
har 1000 barn dødd av fattigdom.


(Tekst og foto: www.nyhetsspeilet.no)

Svineinfluensa i perspektiv

Tall kan brukes til å forvrenge sannheten like mye som å bringe den frem. Jeg har fått denne informasjonen tilsendt fra en leser som ønsker å være anonym. Her er viktig informasjon til alle som lurer på hvordan nyheter vinkles i media.

Ifølge Dagsavisen 12/10-09 var det inntil sist helg minst 4.525 mennesker verden over som døde av svineinfluensa. Hvor lenge siden er det det første tilfelle av døde?

I følge Dagsavisen 27 / 04-09 var det da en drøy uke siden Obama besøkte mexico og de første utbruddene skjedde og den første som døde var en antropologist.

Det er nå da ca. 6 måneder siden svineinfluensaen brøt ut.

I følge UNICEF dør det hver dag 25 000 barn på grunn av fattigdom. De dør stille i noen av de fattigste landsbyene på jorden. (Kilde: globalissues.com, facts and stats)

La oss sette det hele i perspektiv: Gjennomsnittlig er det litt over 754 mennesker døde av svineinfluensaen pr. måned over hele kloden. Tilsvarende er det 750 000 barn som har dødd pr. måned i samme periode.

Det hele vil si at for hver døde person av svineinfluensaen er det ca .1000 barn døde av fattigdom!!

Lille Norge regner med å bruke 650 millioner kroner på et massevaksinasjonsprogram. (Dagbladet 26/6-09)

På verdensbasis, hvor mange kroner benyttes ikke til å kjøpe opp svineinfluensavaksinen? Hvor mange barn kunne ikke vært reddet og pengene brukt til å skape et bedre samfunn?

2 kommentarer:

rakel sa...

Det er tragisk hvor mye oppmerksomhet svineinfluensaen får. Viser bare hvordan vi har en tendens til kun å gi oppmerksomhet og bry oss om de aller nærmeste tingene, som kanskje muligens men mest sannsynlig ikke vil ramme oss. Hvis vi alle setter mer pris på hva som IKKE rammer oss og prøver å hjelpe de det faktisk rammer hadde vi fått det bedre alle sammen.

Eirik A jobber sa...

Japp.. Med andre ord. Egiosmen styrer Norge Egoisme, mediene og de som faktisk tjener penger på Svineinfluensa. Håpløst spør du meg. Ære være vesten!!
-E-